• LITE MYCKET JUST NU?

  ”Det är lite mycket just nu!” känner ni igen den frasen?

  Ibland kan ”lite mycket” (konstig formulering…lite och mycket i samma mening!) vara helt vardagliga ting som att få ihop livspusslet med barn, mat, aktiviteter, hus m.m. Ibland är det ”bara” jobb som man har olika deadlines på. Eller helt enkelt en kombination av både och. Men vet ni, en viktig faktor i det hela är att lyssna på sin kropp (som om ni inte har hört det innan).

  Små faktorer kan få en att må bättre, om man fortfarande känner sig ha kontroll över situationen. Det finns ju bra och dålig stress. Till exempel försvinner stress från kroppen när du motionerar. Det viktigaste är bara att göra något du gillar. Det är svårt men viktigt att göra det till en daglig vana. Sätt fokus på det som får dig att känna lugn en stund, om så bara en halvtimme (det har vi nog alla över varje dag). En promenad, joggingtur, yoga… you name it. Då stannar stressen inte så länge i kroppen. Jag kan bara prata utifrån mig själv och vet såklart att detta är individuellt. Jag har läst mycket om det och bildat mig en egen uppfattning som funkar, för mig.

  Jag tar ofta med barnen. Det har jag gjort sedan dag ett. Det började med vagn och nu är det alltifrån spark, skateboard till cykel. Ibland promenerar dom bredvid. Bästa pratstunden på dagen om jag får säga det själv. Man hinner reflektera så mycket och vi älskar att vara ute.

  Jag är ingen renlevnadsmänniska, långt i från. Dock vet jag vad jag mår bra av. Jag har känt mig trött senaste tiden. Då menar jag VERKLIGEN trött. Att vara nattmänniska gör inte saken bättre. Men jag har försökt tvinga mig i säng tidigt. Går sådär. Jag tränar kontinuerligt, oftast inomhus, och misstänker att jag behöver ännu mer frisk luft (och kanske mer sömn?). Jag behöver förändring i mina vanliga rutiner.

  Jag är en människa som tycker om förändring och omväxling. Så även när det gäller motion. Jag måste variera mina jogging- och gångstråk. Blir lätt uttråkad av att köra samma bana hela tiden. Byt miljö, det gör susen.

  Igårkväll hade vi en fantastisk kvällsrunda tillsammans nere vid vattnet… parkerade bilen och drog sen en runda på 6 km.

  … och i morse började jag inte jobba förrän halv tio och jobbade sent, så jag visste redan att jag inte skulle träna på kvällen. Barnen skulle vara på skolan vid åtta, efter det parkerade jag bilen utanför slottet (min fantastiska arbetsplats – Pålsjö slott). Tog en rask promenad på en timme innan jag satte mig vid mitt skrivbord. Hur skönt? Bästa psykologen finns just där för mig, i skogen med utsikt över vattnet. Här hinner jag samla alla tankar och jobb som måste sorteras upp i huvudet innan de ska förverkligas. Här hinner jag fundera över saker kring min vardag och hur jag vill ha det.

  Ikväll har jag jobbat i inredningsbutiken på slottet och nu ska jag iväg på inredningskonsultation hos en familj i ett supervackert hus. Härlig torsdag! /T

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

  Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.