• NATTUGGLA | Som mest kreativ på natten

  Visste ni att nattugglor är rikare än morgonlärkor. Jag är definitionen av en nattuggla (kanske inte så värst rik, men ändån..). Ni vet, en sådan person som sitter uppe sent på kvällen, får mest gjort under natten och kanske går upp lite senare än alla andra på morgonen.

  Jag är som mest kreativ på natten. Har alltid varit. Sedan väldigt unga år, typ som barn, har jag inga problem att hålla mig vaken. Framförallt inte när den kreativa ådran kickar in. Ofta händer det att jag sitter uppe in på småtimmarna för att få saker klara, det behöver inte bara vara jobb det kan även vara att jag kanske målar om. Jag somnar bättre. Antagligen för att jag känner att jag kan somna med gott samvete över att jag avslutat ett projekt och producerat något.

  Att jag tar upp detta nu är för att det har hänt några gånger sista månaden. Bland annat häromnatten då jag jobbade med bilder när jag inte kunde somna. Nackdelen är när klockan ringer sju och det är dags att stiga upp igen. 😉 Just nu har jag flertalet jobb som ska lämnas in till olika inredningsmagasin vilket är fantastiskt kul. Ännu härligare att ligga lite i framkant av vad som komma skall just för att man är nattuggla. Sneakpeek från ett av dom på bilden…

  06

  Jag läste en undersökning som visar att de personer som sitter uppe länge på kvällarna är både rikare och smartare än de personer som inte gör det. Haha.. kanske får ta det med en nypa salt, vad vet jag. 😉

  En professor (Jim Horne vid Loughborough University) säger att “kvällsmänniskor tenderar att vara mer extroverta och kreativa människor, medan morgonmänniskor tenderar att konsumera och ta på sig introverta personlighetsdrag”

  Forskare vid Madrids Universitet gjorde en studie som omfattade 1000 ungdomar och fann att de personerna som föredrog att sitta uppe sent uppvisade den typ av intelligens som är länkat till bättre jobb och större löner. Det forskarna kom fram till var att nattugglorna var bättre på att resonera och tänka analytiskt än morgonlärkorna. Nattugglorna visade sig också vara bättre på vissa estetiska och kreativa områden som dans, musik och teckning. Forskarna kom fram till vilka av ungdomarna som var så kallade nattugglor genom att studera deras biologiska klockor och vardagsvanor. Deras betyg, kognitiva förmåga och problemlösningsförmåga ingick också i studien.

  Det finns tusentals undersökningar som säger detta och säkert lika många som säger motsatsen. Men jag väljer att läsa positivt om nattugglor så slipper jag ha dåligt samvete varje natt OCH morgon (när jag är så trött).  🙂 /T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.