LITE ALLVAR | …och vill ni se bilder från Mallorca?

Kanske inte?! Men då får ni helt enkelt scrolla förbi eller bara strunta i bilderna. Vi hade det nämligen sådär oförskämt bra.

Denna typen av inlägg uppskattas kanske inte alltid. Så många gånger man läser mellan raderna på alla dessa bloggar, instagram och annat med perfekta familjer, hem, karriärer och semestrar… och tänker, varför ljuger ni för oss och framförallt för er själva? Varför måla upp denna perfekta bild?

Jag kan lova. Jag lever allt annat än ett perfekt liv. My gaaad, säger jag bara. Jag har blivit lite spretigare och spontanare med tiden. Försökt släppa lite av mitt kontrollbehov som byggts upp under många år och krav på att vara perfekt i alla andras ögon (vilket alltid har påverkat mig). I mina ögon är mitt/vårt liv fantastiskt på sitt egna galna vis, detta med tanke på hur tacksam jag är för allt jag har runt omkring mig. Upp- och nedgångar har vi alla. Tvätthögar som svämmar över, trotsiga barn, stressiga dagar, relationer som rör sig både framåt och bakåt, en kropp som inte hänger med i tanken om hur man vill att den ska se ut, träningstiden som missades för att man inte orkade, kokta snabbmakaroner istället för oxfilé på grillen, grus på hela golvet även om du dammsuga precis, missförstånd och olika krav, krav, krav… sen har vi där det klassiska dåliga samvetet som gärna pockar uppmärksamhet så ofta det går. Här emellan kommer semestern som man läääängtat så efter och har (säkert omedvetet) höga förväntningar på. Där har vi ofta boven, våra förväntningar. Dessa måste grävas ner långt ner i jorden. Man måste försöka anpassa dagen efter dagsform och humör. Lyssna på sig själv och varandra. Tillåta sig att vara lite tråkig ibland även om det är sååå mycket roligare att vara just rolig. Tillåta att någon kanske har en bättre idé än dig och gör din dag bättre än du kunde ana. Ha ett öppet sinne.

Men i alla fall kan jag helt ärligt säga, med handen på hjärtat, att vår Mallorcaresa blev precis så härlig som vi kunde önska. Inga förväntningar mer än att ta varje dag som den kom och få slappna av om det gick. Vi fick solen och värmen. Vi fick tid tillsammans och alla fick göra saker dom gillade. Två gossar som var så jäkla goa mot varandra efter att ha haft värsta ”peta på mig och jag slår dig” tiden. Kallas väl syskonkärlek? 😉

Så slutligen säger jag det igen. Dra ner på era förväntningar denna sommar. Njut av att bara vara och kanske till och med ha lite tråkigt ibland. Det finns oftast något eller någon som förgyller era dagar. Ta vara på det ni har, visa respekt och kärlek. Var ödmjuk mot dig själv och andra. Det kan komma dagar som förändrar ens liv på en sekund…

”Assumption is the mother of all fuck ups”

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara